Aman ha diyim, .bashrc‘ye alias eklerken önceden yedek alın ve dikkatli olun, yoksa benim gibi artist artist bi’şeyler yaparken dosyayı silebilirsiniz 🙂 Neyseki sistemde o…
Now we are all sons of ...
Aman ha diyim, .bashrc‘ye alias eklerken önceden yedek alın ve dikkatli olun, yoksa benim gibi artist artist bi’şeyler yaparken dosyayı silebilirsiniz 🙂 Neyseki sistemde o…
Devam eden Ruby-Rails eğitimimdeki sancılı kısımlardan birisi Ruby ve Rails kurulumu oldu zira internetin oldukça hızlı(!) olması kurulumu çekilmez hale getirtti. Öyle böyle bir şekilde internet halloldu ve kurulumu yapabildim.
Kullandığım kaynak ciddi anlamda işleri kolaylaştırmış bir şekilde kurulum yaptırıyor. Yine de sorun çıkan kısımlar oldu ama hallettim. Kuruluma başlamak için Ubuntu altında öncelikle şu komutla gerekli paketleri kurmak gerekiyor (Önce bir güncelleyelim tabi):
Bu gıcık edici soruyu yazmadan edemezdim zira yeni öğrenilen bir şey için “Yenilir mi?” diye sormayı çok seviyorum 🙂
Linux Yaz Kampı 2013 devam ediyor. Ruby-Rails eğitiminde öğrendiğim bir başka konu olan “Semantik Versiyonlama” olayı beni çok şaşırttı zira bu konuda bazı ciddi kuralların olduğunu bilmiyordum.
Sürüm kontrol (version control) sistemlerini kullananlar için semantik versiyonlama çok önemli bir mevzu. Özelik ekleme, hata kapama (hotfix), ufak yamalar gibi işlerin mutlaka sürüm etiketine sahip olması gerekiyor. Ve bunlar için de belirli kurallar var. Tabi her proje için farklı versiyonlama sistemlerini kullanabilirsiniz, doğal olarak da kuralları da farklı olacaktır. Burada en bilinenlerinden biri olan semantik versiyonlamadan bahsetmek istedim. Aşağıdaki siteden semantik versiyonlamanın kurallarına bakabilirsiniz (İngilizce):
Linux Yaz Kampı 2013’de Ruby-Rails eğitimindeyim. Doğal olarak burada öğrendiğim, yeniden keşfettiğim, “Ahaa, böyleymiş laan!” dediğim şeyleri bloga yazacağım. Git ile başlamak istiyorum zira dün tamamen onunla uğraştık. Ve cidden de bir şeyler öğrendim 🙂