İçeriğe geç

Guard-RSpec Sistemini Spork ile Hızlandırmak

Bir önceki yazımda Rails’de RSpec testlerini Guard ile otomatikleştirmeyi anlatmıştım. Başlangıç için iyi bir çözüm fakat geliştirilen proje büyüdükçe yapılan anlık testler yavaşlamaya başlıyor. Tabi her iş için bir gem bulunan Ruby-Rails aleminde, bunun için de bir gem var: Spork

Spork, Ruby yazılımlarının test sistemleri (RSpec, Cucumber, vs.) için geliştirilen bir DRb sunucusudur. Standart şekilde test dosyalarını yükleyip kaldırmak yerine bunları önbellekte tutar ve her testte sunucunun yeni bir fork’unu oluşturur. Sonuç? Hızlı ve güvenli 🙂 Yalnız uyarayım, Spork gemi, Ruby’deki Kernel.fork methodunu kullanıyor ve bu method da sadece UNIX benzeri sistemlerde (Linux, BSD, OSX) çalışıyor. Kısacası bu araç Windows’da çalışmayacak.

Spork gemini kurup projeye dahil etmek için Gemfile dosyasını açın ve şu satırı ekleyin:

Ardından gemleri yükleyelim:

Spork’u kurduk. İlk açılış ve yapılandırma için aşağıdaki komutu vermemiz lazım:


Test sistemine Spork’u dahil etmek için spec/spec_helper.rb dosyasını açın ve aşağıdaki ile birebir değiştirin:

Teknik olarak yapmamız gerekenler bu kadar. Guard’dan ayrı bir şekilde ikinci bir terminalde şu komutu verdiğimizde, Spork çalışacaktır:

Tabi RSpec testlerini kapsaması için ufak bir ayar daha çekeceğiz. Proje ana klasöründeki .rspec dosyasını açın ve sonuna yeni bir satır olarak şunu ekleyin:


Artık bundle exec spork ile başlattığımız Spork, tüm RSpec testlerini kapsayacak. Bu sistemi daha da kullanışlı hale getirmek için Guard ile Spork’u bütünleştirebiliriz. Bunu yapmak için ana klasörde şu komutu verin:


Ardından Guardfile dosyasına ekleme yapacağız. Öncelikle en alt satıra komple şu bloğu yapıştırın:


Şimdi ise guard ‘rspec’ ile başlayan bloğun “sadece başını” değiştireceğiz:

Bu kadar 🙂 Proje klasöründe bir terminal açın ve bundle exec guard komutunu verin. Bundan sonra Guard ve Spork, bütünleşik olarak çalışacak:

guard-spork

Tarih:Genel